Mükemmel ilişkinin formülü

Mükemmel ilişkinin formülü
Çok iddialı bir giriş oldu değil mi? Bir ilişkiniz var ama mükemmel olup olmadığından emin değilsiniz. Mükemmeli aramak da şu aralar tu kaka oldu, açıkça seslendiremiyorsunuz çoğu kimsenin ilişkisi bile yokken sizin elinizde olan ilişkiniz için şükretmeniz gerekiyor ama içten içe de var bir mini kurt, ara ara kemiren. Öyleyse buyrun ilişkinizin röntgenini çekmeye. Eskiler hep derler dört dörtlük ilişki nerede, adam nerede, kadın nerede. Kendi ilişkilerimden ve çevremdeki arkadaşlarımın ilişkilerinden bir sentez oluşturdum ve bir şablon çıkardım. İlişkinizin reytingine göre karar vermek size kalmış.
İlişkinin 4 kriteri:
Bir ilişkide erkek ve kadının üstlendiği roller farklı olduğu için Kadın ve Erkeğin ilişkiye katkı oranları farklı olacak. Eşitlik aramıyoruz, denge arıyoruz.
Katkı kategorilerini Eril ve Dişil olarak %60 ve % 40 dengesi olarak ayırıyoruz. Örnekle açıklayacağım panik yok. Çok bilinmeyenli denklem çözmüyoruz. Ancak bir ilişkiye başlarken bazı ihtiyaçlarımız çok öne çıkmış olabiliyor, gözümüz onun haricinde hiç bir şey görmüyor. sonra o ihtiyacımız giderilince gözümüz diğer kategorileri arıyor. Mesela uzun zamandır duygusal olarak bir paylaşım yapmamışsınız karşı cinsle. Güzel sözler söyleyen. ağzı iyi laf yapan biri çok çekici gelebilir. Diğer kategoriler umurunuzda bile olmaz. Ancak güzel sözlere doyduktan sonra aa bir bakmışsınız adam beş parasız! ya da ne zaman lazım olsa ortada yok. En azından bu reytingle ilişkinize objektif olarak yaklaşabilirsiniz.
Eril enerji %60 * Dişil enerji %40
Duygusal katkı:
Dişil enerji %60 Eril enerji %40
Fiziksel katkı:
%60 Eril Enerji %40 Dişil Enerji
Finansal Katkı:
%60 Eril Enerji %40 Dişil Enerji
Hayat planına katkı
%50 Eril Enerji %50 Dişil Enerji
Şimdi kağıt kalemi alıp ilişkimize her kategoride puan veriyoruz.
Duygusal katkıda denge: İlişkinizi şöyle bir gözden geçirin.
Kadınsanız ilişkiye katkınızı duygusal olarak %60 oranında siz %40 oranında erkek katkıda bulunduğunu varsayarsanız 100 üzerinden hem kendinize hem karşınızdakine kaç puan verirsiniz? Hem kendinizi hem karşınızdakini oylayacaksınız. Mesela ilişkide bütün sevgi sözcüklerini siz söylüyor, tüm onoroleri siz yapıyorsunuz karşı taraf bir iki lafla geçiştiriyor. O vakit Kendiniz için %80 Karşı Taraf için %20 yazıyorsunuz.
Kadın:
Fiziksel katkı:
%60 Eril Enerji %40 Dişil Enerji
Kadınsanız ilişkiye katkınızı fiziksel katkı olarak %40 oranında siz %60 oranında erkek katkıda bulunduğunu var sayarsanız 100 üzerinden hem kendinize hem karşınızdakine kaç puan verirsiniz? Hem kendinizi hem karşınızdakini oylayacaksınız. Mesela ilişkide bütün erkek fiziki olarak sizin yanınızda ne kadar yer alıyor? Fiziki olarak partnerinizi gördüğünüz zamanları kastediyorum. Yemek yerken, film seyrederken, hafta sonu programı yaparken, tatile çıkma, market alışverişini yapma, evin tadilatını yaparken ustanın başında olma gibi fiziki olarak ilişkiye ne kadar katkıda bulunuyor. Gözden geçirin ve reytingi hem kendiniz için hem de karşınızdaki için verin.
Finansal Katkı:
%60 Eril Enerji %40 Dişil Enerji
Gelelim tabu konumuza, ilişkiye finansal katkı sunmaya. Erkekseniz katkı oranınız %60 kadınsanız %40 oranında ilişkiye finansal yatırım yapmanız dengeli olacaktır. Gözden geçirin bakalım. ilişkide hediyelerden tutun, ortak masraflara kadar finansal katkı oranınız nedir?
%100 üzerinden hem kendinizi hem karşınızdakini oylayacaksınız.
Hayat planına katkı
%50 Eril Enerji %50 Dişil Enerji
Partnerinizin geleceğini, gelişmesini ne kadar önemsiyor ve yanında yer alıyorsunuz. Şu an güzel vakit geçiriyor olabilirsiniz ancak planlarında bile geleceğinde size yer vermeyen partnerle olan ilişkinizi ne kadar sahiplenebilirsiniz. Gelecek derken, finansal olarak yatırım yapması, duygusal olarak desteğinin sürdürülür olması ve fiziksel olarak yanınızda bulunacağının sinyalini vermesi.
Kendiniz için verdiğiniz bütün puanları toplayalım.
1.Duygusal Kategori :
2.Fiziksel Kategori :
3.Finansal Kategori :
4. Hayatı Paylaşma Kategorisi :
Partneriniz için verdiğiniz bütün puanları toplayalım.
1.Duygusal Kategori :
2.Fiziksel Kategori :
3.Finansal Kategori :
4. Hayatı Paylaşma Kategorisi
Denge ilişkinin kendi ritminde aktığı ve her iki tarafın beslendiği ve memnuniyet hissiyle dolduğu haliyle kendini belli ediyor zaten.
Dengenin iki ucu:
Duygusal acıdan kadın %100 duygu verici ve romantik olsun; ama erkeğe duygusal hareket imkanı kalmadığı için erkek duygusal olarak pasifize olsun hep alıcı durumda olsun. Kadın bir müddet sonra yorulacak ve duygusal huzursuzluğunu başka şekillerde bildirecek.
Finansal açıdan erkeğin ilişkiyi %100 finanse ettiğini düşünelim. Pek çok kadının hayali bu olsa da işin başka bir yüzü var. Gidecek yeri olmayan kadın, bir erkeğin finansına bağlı yaşayan kadın erkeğin iki dudağında kaderini yaşar. Sonra ya daha genç bir kadın için beni terk ederse ya benden ayrılırsa deyip mesela duygusal taraftan çok daha ilişkiyi kontrol etmeye çalışacaktır. Erkekten fazla da para kazansa yine sıkıntı olabilir. Erkek doğası gereği fiziksel ve finansal olarak güçlü hissetmek ister. Kadının karşısında maddi olarak gücü elinden alınırsa yine tehlike çanları çalabilir. Bence kadın maddi olarak fazla kazansa da yaşam standardını erkeğin kazancına göre uydurmalı
Fiziksel olarak mevcut bulunma ölçülmesi en kolay; akşamları herkes rutin saatinde evinde oluyorsa, tatil. eğlence. eğitim. tamir. birlikte yapılan aktiviteler paylaşılıyorsa dengeden söz edebiliriz. Ancak işi gereği ya da hobileri gereği sürekli meşgul olan seyahat arasında size vakit ayıran. kızkardeşi. annesi ve kız arkadaşlarına her an müsait olan insan fiziki olarak hem vardır hem yoktur.
Uzun hayat planı için her iki tarafın kendi içinde esneyebileceğini ama tamamiyle bir tarafın inisiyatine bırakılmaması gerektiğini düşünüyorum. Aksi halde; 10 sene sonra kendinizi istemediğiniz bir mahallede ya da şehirde, içinize sinmeyen arkadaşlar ya da güzel bile olsa size ait olmayan bir hayali yaşarken bulabilirsiniz.
Kişisel gelişimcilerin hep söylediği bir şey var; kendimiz dışında hiç kimseyi değiştiremeyiz. Değişim içeriden başlar ve biz kadın ya da erkek rolünde ilişkide dengeye gelince partnerimizden de denge talep edeceğiz. Ya o dengeye gelecek ya da frekans alanımızı terk edecek. Ama önce kendimiz neredeyiz çok iyi bakmalıyız kendimize. Mesela Duygusal memnuniyet bizim için çok önemliyse duygusal açlığımızın sebeplerini gidereceğiz. Finansal olarak elimiz güçlü değilse ve ilişki de bu nedenle mevzi kaybediyorsak finansal açığımızı kapamalıyız.
Biricik hayatınız var ve o çok değerli. Üzerinde çalışmaya değer!
Buraya kadar okuduğunuz için çok teşekkür ederim.
İlişki reytinginizi öğrenmek için bana mesaj atabilirsiniz:)) En azından ilişkinin başında ve sonunda nelere göz yumduğunuzu bilirseniz ona göre pozisyon alabilirsiniz. Ne demişler, aramakla bulunmaz ancak bulanlar arayanlardır. Herkese bol şanslar...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kendi İşimi kuruyorum

Hayatta bir numara nasıl olursunuz?

Parayla aranız nasıl?